Конкурси

КОНКУРС ЗА ТОАЛЕТИ ИЗРАБОТЕНИ ОТ ТЮТЮНЕВИ ИЗДЕЛИЯ

На 29 май 2017 г. в ПГ по моден дизайн – Велико Търново се състоя изложба и модно ревю на победителите в конкурса за тоалети и/или аксесоари, изработени от или с помощта на тютюневи изделия – тютюневи листа, цигари, кутии/картон, запалки и други. В конкурса участваха общо 10 дизайнери, които изработиха 13 тоалета и аксесоара. Дизайнерите на трите най-добри тоалети и/или аксесоари бяха отличени с награди, съответно за първо, второ и трето място, а всички останали получиха грамоти и поощрителни награди осигурени от бюджета на Община Велико Търново за дейности по детската компонента “Здрави деца в здрави семейства” на програма СИНДИ. По време на проявата беше представена и викторина на здравна тематика от учениците участници в групата „Пътеводител на здравето” с ръководител Елка Бакова.
 

Николинка Георгиева от Професионалната гимназия по моден дизайн във В.Търново спечели първо място в конкурса за тоалети и аксесоари, изработени от тютюневи изделия

Грамота за колективно участие на редколегията на училищния вестник „Ритъм” в 7-ми Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика, организиран от Общински детски център за култура и изкуство- гр Русе.

 

Ученици от Професионална гимназия по моден дизайн – гр. Велико Търново участваха в Националния конкурс по фотография „Фотоприказки” към Обединен детски комплекс – гр. Кърджали на 15.10.2014 год. Фотографии представиха Ева Миланова, Анна Хабоян, Беатрис Ангелова и Мюмюне Пъцева от ХІ клас. Ева Миланова бе класирана на второ място в конкуса със снимката си „Търново в нощта” и получи диплома и награда. 

 
"Търново в нощта"
 
 
 
 

ПЪРВО МЯСТО за АННА ХАБОЯН в конкурс за комикс на тема "Тютюнопушене"

 
 

В чест на 21 ноември - Световен ден без тютюнев дим,

 се проведе конкурс за карикатура на тема "Тютюнопушене". Конкурсът е съвместна инициатива на РЗИ, Община В.Търново и РИО. Ученичката Анна Хабоян спечели Първо място в категория 8-12 клас. Тя се пребори със 196 участници от десет великотърновски училища.